HomeHakkında

Hakkında

TED Ankara Koleji Vakfı Okulları’nın, kuruluş yılı olan 1931’den günümüze kadarki tarihsel birikimini gelecek kuşaklara aktaran “Okul Müzesi”, İncek Kampüsü’nde, idari bina zemin katında bulunmaktadır. 21 Mayıs 2008 tarihinde açılan Okul Müzesi, TC. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 25.07.2008 tarih ve 137703 sayılı oluru ile “Özel Müze” statüsü kapsamına alınmıştır.

Okul müzesine girmeden önce ziyaretçiler, 1937 yılından 2005 yılına kadar kullanılan Ziya Gökalp Caddesindeki okul binalarının orijinaline sadık kalınarak yapılmış maketi karşılamaktadır. Müzeye girildiğinde göze çarpan fotoğraflardan ilki, 1938 yılında TED Ankara Koleji öğrencisi olan Semra Baydar’ı, 19 Mayıs Stadyumu’nda Gençlik ve Spor Bayramı töreni sırasında, TED rozetini Mustafa Kemal Atatürk'ün ceketine takarken çekilmiş büyük boy fotoğraftır.

Müzede çeşitli temalardan oluşmuş galerilerde; geçmişten günümüze okul, etkinlik, öğretmen, öğrenci fotoğrafları, temsili sınıf, önemli tarihi vesikalar; diplomalar, belgeler, yaklaşık 35 bin mezunun yıllık fotoğrafları, ders ve ofis aletleri, müzik aletleri, el yazması notalar, müzikal kostümleri, eski dönemlere ait kep ve cübbeler ve spor köşesi yer almaktadır. TED Ankara Koleji öğrencilerinin neredeyse Cumhuriyet ile yaşıt okulun tarihini öğrenmeleri için müzeye gezi programları düzenlenmekte, ayrıca veliler, mezunlar ve başka okullardan gelen öğrenci grupları da müzeye yoğun ilgi göstermektedirler.

TED Ankara Koleji Okul Müzesi Ziyaret Saatleri: 09:00-17:00

TED Ankara Koleji Okul Müzesi Tatil Günleri: Hafta sonu, resmi tatiller ve dini bayramlar

TED Ankara Koleji Okul Müzesi Giriş Ücreti: Ücretsiz

İletişim: muze(at)tedankara.k12.tr