Türk Marşı Notası

Konu

Müzik

Tanımlama

1945 yılına tarihlenen ve Mustafa Kemal Paşa şerefine Edwige Moltchanova tarafından bestelenen “ Zafer, Türk Marşı” adlı eserin orijinal notalarıdır. 1 forma 4 sayfa olarak hazırlanmıştır.
TED Senfoni Orkestrası şefi Ahmet Ünlü tarafından 1970’li yıllarda bir sahaftan alınan notalar daha sonra yine Ahmet Ünlü tarafından Okul Müzesi’ne bağışlanmıştır.
Eser, 2016 yılında piyanoyla seslendirilmiş, TED Ankara Koleji Ortaokul Müzik öğretmeni Murat Ergüven tarafından da esere söz yazılmıştır. Bu eser TED Ankara Koleji’nin kuruluşunun 85. Yılında “Meşalenin Sonsuz Aydınlığında 85 yıl” adlı gösteride müzik öğretmeni Murat Ergüven ve 2015 TED Ankara Koleji mezunu Melis Sevinç Aydın tarafından sahnede seslendirilmiştir. 2017 yılı Haziran ayında Ankara Büyük Tiyatrodaki gösteride seslendirilen eserin görüntüleri ve ses kayıtları mevcuttur.

TED Ankara Koleji Okul Müzesi

Gün

1945

Destekleyen

Ahmet Ünlü tarafından armağan edilmiştir.

Haklar

TED Ankara Koleji Okul Müzesi

Biçim

35 x 26 cm

Dil

Osmanlıca, Fransızca

Tür

Nota

Koleksiyon

Alıntı

“Türk Marşı Notası,” TED Ankara Koleji Okul Müzesi, 24 Nisan 2024, http://muze.tedankara.k12.tr/items/show/63 ulaşıldı.