Çalışma karnesi

Çalışma karnesi

Konu

Tanımlama

1939 – 1940 Eğitim öğretim yılında TED Ankara Koleji Lisesi Orta Kısmında öğrenim gören Rezan KORMAN adlı öğrenciye ait not bilgilerini içeren yıl sonu karnesidir.
Karnede belirtilen dersler dikkat çekicidir. Örneğin; askerlik, ev idaresi, çocuk bakımı gibi. Bu yönüyle bu karne Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim tarihine de ışık tutar bir nitelik taşımaktadır.

Karnedeki dersler incelendiğinde Cumhuriyetin ilk yıllarında öğrencilere verilen eğitimin sadece akademik derslerle sınırlı kalmadığı öğrencileri hayata hazırlamak için gerekli olan temel becerilerin de okullarda kazandırıldığı görülmektedir.

TED Ankara Koleji Okul Müzesi

Gün

1938

Destekleyen

1942-1943 eğitim öğretim yılı mezunu Rezan Korman tarafından hediye edilmiştir.

Dil

Koleksiyon

Alıntı

“Çalışma karnesi,” TED Ankara Koleji Okul Müzesi, 24 Nisan 2024, http://muze.tedankara.k12.tr/items/show/5 ulaşıldı.