Veli adaylarına yazı

burhangokselyazi.jpg

Veli adaylarına yazı

Tanımlama

T.E.D. Ankara Koleji ve Tesisi Genel Müdürü Burhan Göksel'in veli adayları için kaleme aldığı ve veli broşüründe bulunan yazısıdır.

Bu yazı 3 Şubat 1967 tarihli TED Ankara Koleji Öğrenci Kayıt ve Kabul Rehberi’nde yer almıştır. Bu yazıda TED Ankara Koleji’nin en üst düzey yöneticisi olarak Burhan Göksel, çocuklarını TED Ankara Koleji’ne göndermek isteyen veliler için çok samimi ve gerçekleri içeren bir yazı kaleme almıştır. Göksel yazısında TED Ankara Koleji’nin özel bir okul olmasının velilere ve öğrencilere bir ayrıcalık sağlamadığı, disiplin ve takibin esas olduğu belirtilmiştir. Diğer yandan öğrencilerin yetiştirilmesinde okul ile ailenin işbirliğinin önemi vurgulanırken velilerin sorumlulukları da hatırlatılmıştır.

Metinden dikkat çeken alıntılar şu şekildedir:

“ Çocuğunuz için vereceğiniz ücretin tek sağlayacağı hak, onun bir Kolej öğrencisi olarak Kolej kapısından içeri girebilme hakkından ibarettir. ”

“ Kolej özel okuldur, lakin varlıklı aile çocuklarının toplandığı bir imtiyazlılar okulu değildir. ”

“ Bir çocuğun en mükemmel bir okula verilmesi ile anne ve babanın yetiştirme görevinin bittiğini sananlar bulunmaktadır. Çocuğu yalnız okulun yetiştirdiğine inanmıyoruz. ”

TED Ankara Koleji Okul Müzesi

Gün

1967

Dil

Koleksiyon

Alıntı

“Veli adaylarına yazı,” TED Ankara Koleji Okul Müzesi, 28 Nisan 2024, http://muze.tedankara.k12.tr/items/show/106 ulaşıldı.