Deney Araç/Gereçleri

Deney Araç/Gereçleri

Konu

TED Ankara Koleji Vakfı Okullarında bulunan laboratuvarlarda kullanılmış araç gereçleri kapsamaktadır.

Koleksiyon Öğeleri

Akü
Fen labaratuvarlarında deney aleti olarak kullanılmıştır. Akıma duyarlı metal ve cam parçalardan yapılmıştır.

Birleşik kaplar
Birleşik kaplar, fen labaratuvarlarında deney aleti olarak kullanılmıştır. Ahşap ayak üzerinde camdan yapılmış bir düzeneği vardır.

Eşit kollu terazi
Fen labaratuvarlarında deney aleti olarak kullanılmıştır.

Hal değişim düzeneği
Cam ve ahşaptan yapılmış olan hal değişimini gösteren düzenek, okul laboratuvarlarında deney aleti olarak kullanılmıştır.

Grovzand halkası
Fen labaratuvarlarında kullanılmıştır.

Telgraf
Deney aleti olarak kullanılan mors alfabesiyle telgraf çekmeye yarayan alettir. Ahşap zemin üzerinde bakırdan yapılmış oynar parçaları mevcuttur.

Voltmetre
Ahşap ve bakırdan oluşan voltmetre, fen labaratuvarlarında deney aleti olarak kullanılmıştır. Ahşap zemin üzerinde akıma duyarlı metal parçaları mevcuttur.

Körük
Fen labaratuvarlarında deney aleti olarak kullanılmıştır. Ahşap iskelet üzerine deri ve metal parçalardan yapılmıştır.

Statik elektrik jeneratörü
Fen labaratuvarlarında deney aleti olarak kullanılmıştır. Ahşap bir satıh üzerinde akıma duyarlı metal parçaları, camdan iki adet tüpü vardır.

Mutfak terazisi
Fen laboratuvarlarında deney aleti olarak kullanılmıştır.
View all 19 items